Cancer de san pentru incepatori


Introducere
Din cauza schimbărilor sociale, care au adus un număr sporit de femei de lucru și, prin urmare, au întârziat fertilitatea, sa înregistrat o creștere abruptă a numărului de pacienți cu cancer de sân în ultimele decenii. Dar, pe măsură ce incidența pacienților a crescut, a crescut modul de tratare și rata de succes. De asemenea, oamenii de stiinta au conceput metode prin care cancerul poate fi detectat intr-un stadiu incipient si a fost dovedit convingator ca detectarea precoce si tratamentul are un prognostic mai bun decat ultima etapa.

Mituri
Există multe mituri legate de cancerul de sân. Unii cred că orice bucată de sân este un cancer mamar, dar dimpotrivă majoritatea dintre ele sunt benigne. În mod similar, a fost o credință populară mai devreme că alăptarea scade riscul de cancer, dar care sa dovedit a fi neadevărat. Unii spun că mamografia face ca cancerul la sân să fie larg răspândit, dar nu este adevărat. În mod similar, există multe alte mituri, care trebuie să fie clarificate în mintea masei generale pentru detectarea și gestionarea adecvată a tumorii.

Detectarea precoce
Cancerul de sân poate fi detectat într-un stadiu incipient dacă femeile sunt învățate să-și auto-examineze sânul. În cazul detectării oricărei forme de sânge sau a oricărei suspiciuni minime, mamografia trebuie făcută pentru a exclude orice tumoare. Mamografia este un instrument bun pentru a diagnostica acest tip de cancer.

Statistici
Incidenta cancerului mamar este in crestere la o rata alarmanta. Se spune că la fiecare 2-3 minute o femeie americană este diagnosticată cu cancer de sân.

Cauza
Deși cauza nu este pe deplin înțeleasă, dar se presupune că există diverși factori, cum ar fi cele genetice și de mediu. Factorii de mediu sunt vârsta crescută, obezitatea, fumatul și primul copil în vârstă tânără.

Diagnostic
Constatările care denotă un cancer sunt singure, neferoase și ferme până la o masă tare, cu marje greșite. Acest lucru poate fi confirmat ulterior prin mamografie și biopsie. După ce cancerul a fost diagnosticat, stadializarea se face pentru a afla cea mai bună opțiune de tratament, precum și prognoza.

administrare
Gestionarea cancerului mamar se bazează în principal pe două lucruri. Primul este tratamentul și al doilea este consilierea. Tratamentul poate fi în continuare împărțit în trei: medicale, radiații și chirurgie. Tratamentul medical constă în medicamente cum ar fi tamoxifenul, care este un anti estrogen, inhibitorii de aromatază, cum ar fi aminoglutetimida și anticorpii monoclonali, cum ar fi trastuzumabul. Dar, similar cu alte medicamente, au propriul profil de efecte secundare. Reacțiile adverse asociate cu tamoxifenul sunt creșterea sângerării vaginale, a cancerului endometrial și a cataractei. Inhibitorii de aromatază au efectele secundare ale crampezilor piciorului, icterului și creșterii în greutate, în timp ce anticorpii monoclonali pot produce sterilitate sau anumite anomalii ale nașterii.
În general, radiațiile și intervențiile chirurgicale sunt modalitățile care sunt necesare pentru ca tratamentul să înlăture corpul creșterii canceroase.

Consiliere
Aceasta este una dintre cele mai importante părți ale tratamentului atât înainte, cât și după operație. Pacienții trebuie învățați că aceasta este doar o altă boală, care are un tratament disponibil, iar persoanele pot duce o viață normală după aceea.

Ultimele cercetări
Ultimele cercetări se fac atât pe chirurgie cât și pe medicină. Pentru chirurgie, chirurgii încearcă să afle cel mai bun mod de intervenție chirurgicală, astfel încât, după operație, pacienții să aibă un handicap minim. Sunt cercetate medicamente similare cu efecte secundare mai mici.