Cancerul de sân – O altă victimă a obezității


Obezitatea ridică riscul diferitelor tipuri de cancer. Și doar 3% dintre oameni știu că obezitatea crește riscurile pentru cancer. Potrivit unei cercetări recente bazate pe un milion de americani conduse de societatea americană de cancer, 14% dintre decesele cauzate de cancer la bărbați și 20% din decesele cauzate de cancer la femei apar din cauza obezității. Oamenii de stiinta spun ca 90.000 de decese pot fi evitate in America daca isi iau grija sa-si mentina greutatea corporala. Femeile au o probabilitate mai mare de a avea cancer la nivelul sânilor, vezicii biliare, ovarelor, colonului și colului uterin, în timp ce bărbații au cancer la colon și rect.

Cancerul de sân la femei: Există mai mult de 200 de tipuri diferite de cancer, dar împreună cancerul de sân, plămân, intestin și cancer de prostată acoperă jumătate din cazurile de cancer. Cancerul de sân este cancerul cel mai frecvent întâlnit la femei. Supraponderiul și obezitatea sunt cauzele majore ale cancerului de sân.

Riscul de obezitate și cancer de sân la femei: femeile obeze au cantități mai mari de estrogen în corpul lor. Estrogenul este produs în principal din țesuturile grase și o cantitate mai mare de grăsime din organism înseamnă că aveți șanse mai mari de a fi afectate de cancerul de sân. O alimentație bună, condiții de viață sănătoase și un mediu favorabil pot ajuta fetele să înceapă pubertatea mai devreme în viață și să obțină menopauza mai târziu. Estrogenul se dezvoltă deși în perioada de fertilitate. Iar nivelurile mai ridicate de estrogen din organism cresc riscul de cancer mamar la femei.

Cancerul de sân la bărbați: Cancerul de sân este, în general, prezent la femei, dar este de asemenea observat la bărbați. Cercetările recente arată că cancerul de sân la bărbați este, de asemenea, în creștere. Și obezitatea este una dintre principalele sale cauze. La bărbați prea estrogeni este responsabil pentru cancerul de sân.

Obezitatea și cancerul de sân: .Obestiția afectează atât dezvoltarea cât și progresia cancerului mamar. . Riscul de cancer la menopauză este mai mare în cazul femeilor obeze. . Mortalitatea la cancer la ficat este mai mare la femeile obeze. . Greutatea corporală măsurată la momente diferite în timpul vieții cauzează, de asemenea, cancer de sân.