Prevenirea cancerului de sân și vindecarea


Cancerul este a doua cauză principală de deces în America de Nord (după inimă și alte boli cardiovasculare), iar cancerul de sân este una dintre principalele cauze de deces în rândul femeilor. Prevenția cancerului, nu cercetarea sau tratamentul cancerului, este, prin urmare, o prioritate de vârf pentru toate femeile. Dintre cauzele cancerului cunoscute, tutunul de fumat reprezintă aproximativ o treime din cazuri, iar dieta este învinuită pentru încă 30-50%, deși relația dintre alimente și cancer este mai periculoasă decât cea pentru tutun și nu există răspunsuri pat.

Dar „prevenirea” poate fi pur și simplu imposibilă. Dacă există și există unele dovezi că schimbarea dietei și ocupării (niveluri de stres reduse) în combinație cu un supliment alimentar special pe bază de plante poate fi eficientă în prevenirea anumitor tipuri de cancer la femei, cu atât mai mult cu atât mai bine. Dacă nu, alternativa este depistarea precoce și intervenția chirurgicală. Dar nu doar intervenții chirurgicale, intervenții chirurgicale în combinație cu alte tratamente care pot include oricare sau toate chimioterapia, radioterapia, limfectomia, tamoxaphen (tamoxifen și un înlocuitor nou numit Arimidex, care poate avea efecte secundare înfricoșătoare) și chiar mastectomie radicală .

Mamogramele pot fi dureroase. Toate rapoartele indică faptul că sunt. Cu toate acestea, alternativa, cancerul de sân stânga suficient de lung pentru a detecta prin mijloace convenționale (durere, bulgări, etc) este aproape întotdeauna rezultatul mastectomiei radicale, chimioterapiei și adesea în moarte. Verificați acest site web pentru informații de bază despre cancer, cancer de sân, efecte secundare etc.

Soția mea a eliminat 10 tumori din sânii ei. Primele două, la sfârșitul anilor 1980, și ultimele două (câte 1 fiecare sân fiecare apariție), în perioada 1996-7, au fost benigne. Cei șase dintre ei (patru în pieptul drept, doi în sânul stâng) au fost maligne. Deși diagnosticul de cancer de sân este o experiență devastatoare, cele mai multe femei se confruntă cu și se descurcă bine cu ea. De fapt, studiile arată că mulți răspund cu vigoarea reînnoită și bucuria vieții și a legăturilor interpersonale mai puternice. Dar există o perioadă inevitabilă de ajustare, de obicei îmbunătățită prin cunoașterea cât mai mult posibil a bolii.

Soția mea a fost „fără cancer” de mai bine de 8 ani, dar la ultima verificare mamografică, în ianuarie ’05, au descoperit o creștere pe care nu i-au putut face altfel și au vrut să facă o altă îndepărtare de tip biopsie. Acest lucru inevitabil ridică încă o dată spectrul speriat și înfricoșător al „cancerului”. Pe măsură ce am început să scriu, această „ectomie” se afla încă în viitorul nostru, rezultatele și reacțiile au fost „încă în viitorul nostru”. Am fost acolo de mai multe ori, dar acest lucru nu a făcut un diagnostic de malignitate mai ușor, cu atât mai puțin emoțional de stresant, chiar dacă „perioada de ajustare” a fost ușoară.

Deci, după 8-9 ani fără cancer, ea a fost diagnosticată în ianuarie 2005 cu o altă bucată și a fost îndepărtată la începutul lunii aprilie 2005. Da, a fost malignă, dar, conform cuvintele medicului, a fost o „prietenă” tumoră. „Perioada de ajustare” a fost mult mai ușoară de această dată.

Mama mea a avut o mastectomie radicală la stânga la sân atunci când avea 77-78 de ani. A trăit încă 11-12 ani fără cancer.

La ce vârstă sunt cel mai mare risc pentru cancerul de sân? De fapt, cea mai mare parte a riscului este probabil după 40 de ani. Dar cancerul de sân a apărut la adolescenți. Nu sunt sigur dacă apare la adolescenți? Cancerul de sân este extrem de rar, dar nu este necunoscut și la bărbați. Grupul de vârstă cu cel mai mare risc de a muri de cancer la sân este femeile mai tinere, deoarece „sunt prea tânăr pentru a avea cancer de sân” și astfel semnele de avertizare sunt ignorate până când este prea târziu.

Care sunt cauzele cancerului mamar? Sunt multi. Acestea includ stresul, dieta și stilul de viață și tendințele genetice (moștenite).

Care sunt metodele de detectare a cancerului de sân? Durerea continuă sau continuă a sânului sau disconfortul la sân, fără niciun motiv aparent, ar trebui investigate rapid. „Simtirea” unei „bucati” sau a unui „punct tare” in piept ar trebui, de asemenea, investigata rapid. Dar cea mai bună metodă de „detectare precoce” rămâne, la fel de dureroasă, o mamogramă. Sweetie-ul meu a avut 7 bucăți maligne îndepărtate cu succes de pe sânii ei (patru din dreapta, trei din stânga), precum și 4 bucăți benigne (2 pe fiecare sân), toate detectate prin mamografie. Dacă nu ar fi avut acele mamografii, ea ar fi murit de mult timp de cancerul de sân; Așa cum este, ea are încă ambele sânii (puțin reduse în dimensiune).

Cum prevenim cancerul de sân? Primul lucru este să elimini stresul nejustificat. Acest lucru poate necesita o schimbare radicală a stilului de viață și ar putea să se bazeze pe ceva la fel de simplu ca și gospodărirea unei persoane într-o perioadă de venituri mici – doar să se întâlnească! Următorul pas este să vă asigurați că o anumită dietă nu este contraproductivă pentru existența fără cancer. Un program regulat de exerciții fizice, cum ar fi mersul pe jos de două mile pe zi, în fiecare zi, este benefic (golful este un exercițiu excelent). În cele din urmă, un supliment alimentar pe bază de plante poate fi benefic? Cu toate acestea, chiar dacă faceți toate cele de mai sus nu există o asigurare că nu se va dezvolta cancer de sân