Tratament cancer la san

Este foarte important să vă îngrijiți în mod corespunzător în timpul radiațiilor pentru cancerul de sân. Rețineți că, după radiații, ați putut să vă simțiți obosiți de până la șase săptămâni. Așteptați cât doriți în acest timp – un lucru de care aveți nevoie este odihna.

De asemenea, asigurați-vă că după radiație purtați un sutien confortabil. Asigurați-vă că sutienul se potrivește în mod corespunzător și nu se freacă în nici un fel este parte a îngrijirii bune pentru tine în timpul radiațiilor pentru cancerul de sân. În cazul în care o parte din sutienul dvs. freacă plasați o cârpă moale între sutien și piele.

Pierderea in greutate poate fi o problema dupa tratamentul cu radiatii. Pentru a vă îngriji în mod corespunzător în timpul radiațiilor pentru cancerul de sân, asigurați-vă că mâncați o dietă echilibrată. Acest lucru vă va ajuta să evitați scăderea în greutate și să păstrați cât mai mult nivelul de energie.

Păstrați zona curată a pielii sub piept și discutați cu medicul înainte de a utiliza orice pulberi, loțiuni, deodorante sau parfumuri. Ca parte a îngrijirii pentru tine în timpul radiației cancerului de sân, trebuie să te asiguri că nu folosești niciun produs care ar putea reacționa cu pielea ta în acest moment sau să faci ceva care să afecteze în orice mod radioterapia. Din acest motiv este cel mai bine să evitați deodorantele. Deodoranții conțin magneziu și acest lucru poate inhiba eficacitatea tratamentului cu radiații. Pentru a evita reacțiile cu zona tratată, evitați și amararea hainei.

Ca parte a îngrijirii pentru tine în timpul radiațiilor pentru cancer de sân, baieți zona tratată în apă călduță. Acest lucru se datorează faptului că apa caldă și rece poate afecta pielea.