Un instrument pentru screening-ul cancerului de sân

Cine nu este familiarizat cu expresia, „detectarea timpurie este cea mai bună prevenire?” Auzim acest termen pe tot parcursul anului și majoritatea sunt familiarizați cu această „frază de captură”, deoarece se referă la cancerul de sân. Evident, șansa femeii de a supraviețui se îmbunătățește atunci când se găsește mai devreme un cancer. Am auzit acea declarație simplă rimă, dar femeile au fost într-adevăr descoperite?

Standardul nostru de aur pentru screening-ul la cancer mamar este mamografia, examenul clinic la sân și examenul de sine. Se folosesc și alte tehnici, dar toate tehnologiile actuale examinează structura; Ceva este format și suficient de mare pentru a fi văzut sau simțit. Cu toate acestea, este bine documentat faptul că o masă detectată prin mamografie a crescut timp de 8-10 ani înainte de a fi detectată. Este detectarea precoce?

Există o tehnologie care poate detecta o problemă ANI înainte ca o tumoare să fie văzută pe raze X sau palpată în timpul unui examen și oferă într-adevăr o detectare precoce. Această tehnologie a fost aprobată de FDA ca instrument adjuvant de screening din 1982 și nu oferă radiații, nici o compresie și nici o durere. Pentru femeile care caută detectarea cancerului de sân timpuriu, imaginea termică infraroșie digitală (DITI) poate fi de interes.

Din punct de vedere istoric, DITI a scăpat din favoarea la scurt timp după debutul său inițial la începutul anilor ’80. Atunci când DITI a fost introdus pentru prima dată, protocoale stricte și tehnicieni instruiți nu existau. La scurt timp după începuturile sale inițiale, DITI a căzut din favoare ca un instrument de diagnosticare în comunitatea medicală.

Există acum protocoale foarte stricte atât pentru testare, cât și pentru interpretare. Poate ca urmare a acestor linii directoare, termografia (ca in cazul tuturor tehnologiilor digitale) a explodat in tehnica si capabilitatile sale. Camerele termice detectează căldura emisă de corp și o afișează ca imagine pe un monitor de computer. Aceste imagini sunt unice pentru persoana și rămân stabile în timp. Din cauza acestor caracteristici, imagistica termică este un instrument valoros și eficient de screening. Tumorile sau alte afecțiuni ale sânelor se măsoară mai cald decât țesutul înconjurător și pot astfel alerta un medic pentru o problemă înainte ca o tumoare să fie de fapt palpabilă.

Medicii medicali care interpretează scanările mamare sunt termologi certificați de bord. Termografia nu este limitată de densitatea sânilor și este ideală pentru femeile care au efectuat o intervenție chirurgicală cosmetică sau reconstructivă, femeile care refuză mamografia sau femeile care doresc corelarea clinică pentru o problemă deja existentă. Termografia, deoarece analizează un proces în curs de dezvoltare, poate identifica o problemă cu câțiva ani înainte de mamografie. După cum știm cu toții, detectarea timpurie este importantă pentru supraviețuire.

DITI are o sensibilitate și o specificitate medie de 90%. Un termogram anormal are un risc de cancer de 10 ori mai mare. O termogramă anormală persistentă are un risc de cancer de 22 ori mai mare. Termografia, precum și mamografia este o alegere personală pentru femei. Această decizie ar trebui, în mod ideal, să se facă în colaborare între dvs. și medicul dumneavoastră. Cu toate acestea, termografia nu necesită o comandă de medic.