Discutarea cancerului de sân cu alții ar putea salva pe cineva

Cancerul de sân este principala cauză a decesului pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 40 și 59 de ani. În acest an, peste 200.000 de femei vor fi diagnosticate cu boala. Un alt 40.000 vor muri din cauza asta. Chiar dacă detectarea timpurie este critică pentru supraviețuire și fiecare femeie este expusă riscului de a dezvolta boala, noi cercetări arată că marea majoritate a femeilor nu discută această problemă între ele.

Potrivit unui studiu recent comandat de WHEATABLES Crackers și Susan G. Komen, Brevet Cancer Foundation, există o lipsă uimitoare de dialog între femei cu privire la riscul de cancer mamar și importanța detectării timpurii. Șaizeci și cinci la sută dintre femei raportează că niciodată sau rareori nu discută despre riscul de cancer la sân, deși aproape jumătate dintre aceștia prezintă o experiență personală apropiată (de sine, familie sau prieten apropiat diagnosticată) cu boala. Șaptezeci și trei la sută dintre mamele intervievate au raportat că niciodată sau niciodată nu discută despre cancerul de sân, examene de mamă sau mamografii cu fiicele sau nepoatele lor, iar 67% dintre femeile chestionate au spus același lucru despre mamele sau vitaminele lor.

Aceste constatari sunt uluitoare in special pentru ca una din opt femei sunt de asteptat sa dezvolte cancer de san in timpul vietii lor. Comunicare si conversatie sunt critice pentru a intelege importanta de detectare precoce si adoptarea de practici pozitive san sanatate, a declarat Susan Braun, presedinte si CEO al Fundația Komen.

Ca raspuns, WHEATABLES Crackers si Fundatia Komen au lansat o initiativa de educatie publica pentru a incuraja femeile sa vorbeasca despre cancerul de san. Numit „Discuție despre cancerul de sân – este o conversație care merită”, inițiativa este concepută pentru a ajuta femeile – și pe cei care le iubesc – să facă conversația.

PIEȚE SPECIALE Bomboane de biscuiți poartă panglici roz pentru sfaturile de viață și conversații, inclusiv:

* Faceți o notă calendaristică lunară pentru a apela mama, mătușa, sora sau fiica cu un memento pentru a efectua un auto-examen de sân. * Înscrieți o notă și o panglică roz în cărțile de ziua de naștere prietenilor de sex feminin de 40 de ani sau mai mult, reamintindu-i să aibă mamografie.

* Adresați-vă medicului dumneavoastră despre activitățile de sănătate a sânului la fiecare întâlnire. Nu așteptați ca medicul să vă întrebe.

* Trimiteți un pachet de îngrijire cu sfaturi cum să-i adresați femeilor tinere la facultate sau departe de casă; Odată ce o femeie împlineste 20 de ani, ar trebui să înceapă să efectueze auto-examene lunare de la mamă și să aibă un doctor sau o asistentă medicală să-și examineze sânii la fiecare trei ani.

* Dezvoltați un sistem „prieten” cu prietenii. Rugați-i să vă reamintească în mod regulat despre activitățile de sănătate a sânului și să facă același lucru pentru ei.

* Împărtășiți o pahare de cafea, ceai sau cacao și fapte despre cancer la sân cu un prieten: Cancerul de sân este numărul unu ucigaș al femeilor cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani; Majoritatea femeilor care dezvoltă cancer de sân nu au avut istoric familial al bolii; Dacă cancerul de sân este detectat devreme, șansele femeii de a supraviețui se îmbunătățesc semnificativ.

„Discuțiile regulate care încurajează activitățile de sănătate a sânului, cum ar fi examinările lunare ale sânilor, examenele clinice anuale ale mamiferelor și mamografiile pot face o diferență foarte reală”, a declarat Jenny Enochson, purtătoarea de cuvânt pentru WHEATABLES Crackers. „De aceea suntem atât de hotărâți să mergem la conversație”.